Lily O’Brien’s Desserts Collection, 16 Czekoladek, 210g
Chocolate Desserts Collection to zestaw wyjątkowych czekolad: mlecznych, gorzkich i białych.
Każda receptura została zainspirowana najbardziej lubianymi na świecie deserami i puddingami z różnych zakątków globu.
W skład kolekcji wchodzą m.in.: Lemon Posset, Crème Brûlée, malinowa infuzja, Banoffee Pie, Key Lime Pie oraz tort orzechowo-laskowy.
Każde pudełko zawiera 16 czekoladek i waży 210 g.
| Wartości odżywcze | Na 100g |
| Wartość energetyczna | 2232 kJ / 536 kcal |
| Tłuszcz | 33 g |
| (w tym tłuszcze nasycone) | 19 g |
| Węglowodany | 52 g |
| (w tym cukry) | 46 g |
| Białko | 5,6 g |
| Sól | 0,18 g |
| Kraj produkcji | Polska |
|---|---|
| Producent | Colian sp. z o.o. ul. Zdrojowa 1, 62-860 Opatówek telefon: +48 (62) 590 33 00 e-mail: [email protected] |
| Nazwa handlowa | Lily O’Brien’s Desserts Collection, 16 Czekoladek, 210g |
| Charakterystyka | czekolada [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), naturalny aromat waniliowy], czekolada mleczna [cukier, mleko w proszku pełne, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (z soi), naturalny aromat waniliowy], czekolada biała [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, emulgator: lecytyny (z soi), naturalny aromat waniliowy], nadzienie z czekolady [tłuszcz palmowy, cukier, mleko w proszku pełne, tłuszcz kakaowy, bezwodny tłuszcz mleczny, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (z soi), naturalny aromat waniliowy], nadzienie karmelowe [cukier, syrop glukozowy, tłuszcz kokosowy, woda, skondensowane słodzone mleko odtłuszczone (mleko odtłuszczone, cukier, laktoza (z mleka)), czekolada mleczna (cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, mleko w proszku pełne, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi)), masło (z mleka), naturalny aromat, sól], syrop glukozowy, nadzienie cytrynowe [syrop glukozowy, cukier, skondensowane słodzone mleko odtłuszczone (mleko odtłuszczone, cukier), woda, tłuszcz palmowy, stabilizator: sorbitole; skrobia modyfikowana (z kukurydzy), koncentrat cytrynowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; naturalny aromat cytrynowy, emulgator: E 471; barwnik: E 160a], nadzienie orzechowe [orzechy laskowe, cukier, emulgator: lecytyny (z soi), naturalny aromat waniliowy], karmelizowane orzechy laskowe [orzechy laskowe, cukier, karmel (cukier, woda)], syrop cukru inwertowanego, olej rzepakowy, woda, kawałki liofilizowanej maliny [maliny, syrop glukozowy], cukier, kawałki ciasteczek [mąka pszenna, cukier, słód pszenny, skrobia pszenna, substancja spulchniająca: E 500ii, sól, naturalny aromat waniliowy], regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat naturalny, kuleczki toffi w czekoladzie [cukier, mleko w proszku pełne, tłuszcz kakaowy, syrop glukozowy, miazga kakaowa, masło (z mleka), mleko w proszku odtłuszczone, emulgator: lecytyny (z soi), substancja glazurująca: guma arabska; naturalny aromat, sól, tłuszcz palmowy, substancja spulchniająca: E 500ii], kawałki bezy [cukier, skrobia pszenna, albumina (z jaj), tłuszcze roślinne (shea, palmowy, sojowy)], olejek cytrynowy, olejek limetkowy, barwniki (karoteny, kurkumina, kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin).
Czekolada: zawartość substancji kakaowych – min. 55 %. Czekolada mleczna: zawartość substancji kakaowych - min. 30 %, zawartość substancji mlecznych – min. 20 %. |
| Przechowywanie | Aby zapewnić maksymalny smak i przyjemność, czekoladki Lily O'Briens należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu w temperaturze 15-18 °C, z dala od wilgoci, bezpośredniego światła słonecznego i zapachów. |

